Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Sanat ve Tasarım Fakültesi


Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün temel amacı yiyecek-içecek sektöründe ihtiyaç duyulan kuramsal ve uygulamalı bilgi ve becerilerle donanmış, ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilecek ve yiyecek-içecek sektörüne hizmet verecek uzman personeller yetiştirmektir. Bölümün bir diğer amacı ise Türk ve Dünya Mutfakları’nı tanıyan ve Türk Mutfağı’nın tanıtılmasına aracılık edecek kişiler yetişmektir. Ayrıca bu bölüm zengin Türk Mutfak kültürümüzün akademik bir ortamda araştırılarak korunmasına ve bu kültürün uluslararası alanda tanıtılmasına da katkı sağlayacaktır.

Dört yıllık lisans programı süresince adaylara en temel seviyeden en ileri düzeye kadar Türk ve Dünya Mutfakları teknikleri, yiyecek-içecek işletmeciliği, yemek kültürü ve tarihi gibi alanlarda teorik ve uygulamalı olarak eğitim verilmesi planlanmıştır. Temel derslere ilave olarak öğrencilerin eğitim programını zenginleştirmek için insan kaynakları yönetimi, pastacılık ve çikolata gibi farklı seçmeli dersler de ders müfredatına ilave edilmiştir. Bu dersler ilerleyen dönemlerde öğrencilerin gelişim süreci takip edilerek zenginleştirilecektir. Bölümümüzden mezun olacka öğrencilerimiz ağırlıklı olarak ulusal ve uluslararası beş yıldızlı otellerin mutfak ekibinde veya yiyecek içecek bölümlerinde, restoranların mutfak ya da işletme kısımlarında, gıda işletmelerinin ürün geliştirme bölümlerinde (AR-GE), yiyecek-içecek sektöründe eğitim veren kurumlarda ve görsel-basılı yayın kuruluşlarında raahtlıkla çalışabilecek bilgi ve beceri donanımına sahip olacaktır.