Sanat ve Tasarım Fakültesi Akademik Kadro

ULAŞ IŞIKLARDr. Öğretim Üyesi
CEM TUTARDr. Öğretim Üyesi
MEHMET AYTEKİNARŞ. GÖR.
ASLI ARSLAN KULCANDr. Öğretim Üyesi
AYLİN ALANDr. Öğretim Üyesi
GAYE KIZILCALIOĞLUARŞ. GÖR.
ÖZGÜN ÜNVERŞef Öğretim Görevlisi
ÖNDER M. ÖZDEMDr. Öğretim Üyesi
TOLGA ERKANDr. Öğretim Üyesi
BAHAR MURATOĞLU PEHLİVANDr. Öğretim Üyesi
GÜLCE DÖLKELEŞARŞ. GÖR.
ULAŞ IŞIKLARDr. Öğretim Üyesi
CEM TUTARDr. Öğretim Üyesi
MEHMET AYTEKİNARŞ. GÖR.
  1. Adı Soyadı : Mehmet Aytekin
  2. Doğum Tarihi : 21/02/1992
  3. Unvanı : Araştırma Görevlisi
  4. Öğrenim Durumu : Yüksek Lisans
  5. Çalıştığı Kurum : Antalya AKEV Üniversitesi

 

 

Derece

 

Alan

 

Üniversite

 

 

 

Yıl

Lisans

Radyo, Televizyon ve Sinema

Gazetecilik (Çift Anadal)

Gazi Üniversitesi

Gazi Üniversitesi

2015

2015

  1. Lisans

Radyo, Televizyon ve Sinema[1]

Akdeniz Üniversitesi

2017

Doktora

 

 

 

 

  1. Çalışmalar (2017-2018)
  • Rahşan Beni İtimad'ın Filmlerinde Kadın Tasviri: Şehrin Derisinin Altında, Gilane ve Damar Örnekleri (Tamamlandı – 7-8 Mayıs 2018’de II. Marmara İletişim Kongresi’nde Sunulacak)
  • Toplumsal Cinsiyet Merkezinde Magnum Reklamlarının Göstergebilime Göre Analizi (Tamamlandı – 7-8 Mayıs 2018’de II. Marmara İletişim Kongresi’nde Sunulacak)
  • Sinemada Söylem ve İdeoloji: Samira Makhmalbaf Filmleri Üzerine Bir İnceleme (Tamamlandı – Yayınlanma Aşamasında)

 

  1. İletişim Bilgileri

 

  1. ÖSYM ve YÖK Temelli Sınavlardan Alınan Puanlar
  • ALES: 75
  • YDS: 60
  1. Bildiği Programlar
  • Microsoft Office: İyi
  • Edius: İyi
  • Adobe Premier: İyi
  • QuarkXPress: İyi
  • Corel Draw: Orta
  • Adobe Photoshop: Orta

 

2017 yılında Yaşar Üniversitesi'nde başladığım yüksek lisans programıma, yatay geçiş sonucunda Akdeniz Üniversitesi'nde devam etmekteyim.

ASLI ARSLAN KULCANDr. Öğretim Üyesi

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

E-Posta Adresi                                          :      asliarslan07@hotmail.com

Telefon (İş)  :           Telefon (Cep) :

Faks  : Adres :

Doktora

2010

1/Eylül/2016

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)

Tez adı: Stevia (Stevia Rebaudiana) Bitkisinin Tatlı Bileşiklerinin Dekantör Ekstraksiyonu

Yöntemiyle Elde Edilmesi  (2016) Tez Danışmanı:(MUSTAFA KARHAN)

Yüksek Lisans

2008

1/2010

Görevler

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)

Tez adı: Mayşe Isıtma ve Berraklaştırma Koşullarının Siyah Üzüm Suyunda Renk, Fenolik Madde ve Resveratrol Konsantrasyonu Üzerine Etkisi  (2010) Tez Danışmanı:(MUSTAFA KARHAN)

YARDIMCI DOÇENT 2017

ANTALYA AKEV ÜNİVERSİTESİ/SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ)

Öğrenim Bilgisi

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ/FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR))

2011

Projelerde Yaptığı Görevler:

Mayşe Isıtma ve Berraklaştırma Koşullarının Siyah Üzüm Suyunda Renk, Fenolik Madde ve

Resveratrol Konsantrasyonu Üzerine Etkisi, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel

  1. araştırma projesi, Yürütücü:KARHAN MUSTAFA,Araştırmacı:ARSLAN KULCAN ASLI, , 01/09/2009 01/09/2010 (ULUSAL)

Keçiboynuzu ekstraktından D-pinitolün nanofiltrasyonla elde edilmesi, Yükseköğretim Kurumları

  1. tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Yürütücü:KARHAN MUSTAFA,Araştırmacı:TURHAN

İRFAN,Araştırmacı:ARSLAN KULCAN ASLI, , 01/10/2015 - 03/11/2017 (ULUSAL)

Stevia (Stevia Rebaudiana) Bitkisinin Tatlı Bileşiklerinin Dekantör Ekstraksiyonu Yöntemiyle Elde

  1. Edilmesi, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Yürütücü:KARHAN MUSTAFA,Araştırmacı:ARSLAN KULCAN ASLI, , 04/05/2014 - 01/09/2016 (ULUSAL)

Mikrodalga Kullanılarak Keçiboynuzu Meyvelerinden D-Pinitol’ün Ekstrakte Edilmesi, Yükseköğretim

  1. Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Yürütücü:TETİK NEDİM,Araştırmacı:ARSLAN KULCAN ASLI, , 06/10/2013 - 02/11/2014 (ULUSAL)

Bilim  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği, Diğer kamu kuruluşları

  1. (Yükseköğretim Kurumları hariç), Yürütücü:ARSLAN KULCAN ASLI, , 01/05/2011 - 01/06/2012 (ULUSAL)

Dersler *

2017-2018

Lisans

Öğrenim Dili

Ders Saati

TEMEL GIDA BİLGİSİ

Türkçe

3

GIDA HİJYENİ VE SANİTASYON

Türkçe

3

Eserler

Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:

  1. ŞAHİN NADEEM HİLAL,TOPUZ AYHAN,ARSLAN KULCAN ASLI,TORUN MEHMET,ÖZDEMİR FERAMUZ (2017). Colour change and weight loss during the roasting process for production of carob powder.  GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 42(3), 252-260., Doi: 10.15237/gida.GD16067 (Yayın No: 3850456)
  2. ULUKAPI KAMİLE,ÖZDEMİR BUSE,ARSLAN KULCAN ASLI,TETİK NEDİM,ERTEKİN CAN,ONUS AHMET NACİ (2016). Evaluation of biochemical and dimensional properties of naturally grown Capparis spinosa var. spinosa and Capparis ovata var. palaestina..  International Journal of Agriculture Innovations and Research (Yayın No: 4172037)
  3. ADAK NAFİYE,TETİK NEDİM,GÜNEŞ ESMA,RECEP BALKIÇ,GÜBBÜK HAMİDE,ARSLAN KULCAN ASLI (2016). Effects of the different growing systems on the physicochemical characteristics of strawberry (Fragaria x ananassa Duch.) fruit.  Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi (Yayın No: 2232816)
  4. AYDINŞAKİR KÖKSAL ,ULUKAPI KAMİLE,KURUM RANA,TETİK NEDİM,ARSLAN KULCAN ASLI

(2015).  Farklı tuz konsantrasyonlarının bazı kabak anaçlarının büyüme ve klorofil içerikleri üzerine etkisi.  Derim, 32(2), 187, Doi: 10.16882/derim.2015.61459 (Yayın No: 2181995)

  1. ÖZİYCİ HATİCE REYHAN,TURHAN İRFAN,TETİK NEDİM,ARSLAN KULCAN ASLI,AKKOYUN TUĞBA,YATMAZ ERCAN,GERMEÇ MUSTAFA,KARHAN MUSTAFA (2015). Concentration of d pinitol in carob extract by using multi stage enrichment processes.  GIDA / THE JOURNAL OF FOOD,

40(3), 125-131., Doi: 10.15237/gida.GD15017 (Yayın No: 2201122)

  1. ARSLAN KULCAN ASLI,ÖZİYCİ HATİCE REYHAN,TETİK NEDİM,KARHAN MUSTAFA (2015). Changes in turbidity, total phenolic and anthocyanin contents of clear red grape juice during processing. GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 40(6), 311-317., Doi: 10.15237/gida.GD15029 (Yayın No: 2170920)
  2. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında (proceedings) basılan bildiriler :
  3. ARSLAN KULCAN ASLI,KARHAN MUSTAFA,TURGUT KENAN (2017). optimization of extraction parameters for steviol glycosides by response surface methodology.  10th EUSTAS Stevia Symposium (Özet Bildiri/Poster)(Yayın No:3807947)
  4. ARSLAN KULCAN ASLI,Hacıoğlu Ahmet,KARHAN MUSTAFA,TURGUT KENAN (2017). Evaluating the efficiency of PVPP dosage on the clarification of stevia extract.  10 th EUSTAS Symposium (Özet Bildiri/Poster)(Yayın No:3799980)
  5. ARSLAN KULCAN ASLI,HACIOĞLU AHMET,KOÇAK YAĞMUR,KARHAN MUSTAFA (2016). Effect of stevia as a replacement for added sugar on physicochemical and sensorial attributes of lemonade and fruit nectars.  The 9th Stevia Symposium ”Stevia Science: from field to fork” (Özet Bildiri/Poster)(Yayın No:4172076)
  6. ARSLAN KULCAN ASLI,KOÇAK YAĞMUR,HACIOĞLU AHMET,KARHAN MUSTAFA (2016).

Acceptability of sugar reduced sour cherry and chocolate ice creams by using stevia extract.  The

9th Stevia Symposium ”Stevia Science: from field to fork” (Özet Bildiri/Poster)(Yayın No:4172074)

  1. ÖZİYCİ HATİCE REYHAN,ARSLAN KULCAN ASLI,TETİK NEDİM,KARHAN MUSTAFA (2015). Date

Syrup  A processed Product of A Conventional Fruit.  The 3rd International Symposium on

"Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", 360-360. (Özet Bildiri/)(Yayın No:2180677)

  1. ARSLAN KULCAN ASLI,TETİK NEDİM,KARHAN MUSTAFA (2015). Process for Producing Sugar

Reduced Bitter Orange Jam by Using Stevia Extract.  The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", 353 (Özet Bildiri/)(Yayın No:2180480)

  1. ARSLAN KULCAN ASLI,KARHAN MUSTAFA (2015). Applications of membrane based technologies for the extraction and purification of steviol glycosides.  8th Stevia Symposium (Tam Metin Bildiri/)(Yayın No:2180882)
  2. ÖZİYCİ HATİCE REYHAN,ARSLAN KULCAN ASLI,TETİK NEDİM,KARHAN MUSTAFA (2014). Effects of destabilization treatments on clarity stability of pomegranate juice.  28th Effost International Conference 7th International Food Factory for the Future Conference (Özet Bildiri/Poster)(Yayın No:4172079)
  3. ARSLAN KULCAN ASLI,ÖZİYCİ HATİCE REYHAN,TETİK NEDİM,KARHAN MUSTAFA (2014). Quality attiributes of clear pomegranate juice supplemented with ß-cyclodextrin during storage.  7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods (Özet Bildiri/Poster)(Yayın No:4172081)
  4. ARSLAN KULCAN ASLI,KARHAN MUSTAFA (2014). Introducing Stevia to Turkey: A new crop and product. 6th World Convention on Stevia.  6th World Convention on Stevia (Özet Bildiri/Poster)(Yayın No:4172103)
  5. YÜKSEL ESRA,TETİK NEDİM,ARSLAN KULCAN ASLI,ÖZİYCİ HATİCE REYHAN (2013). Total phenolic contents of andiz extracts obtained by different temperature, dilution rate and time parameters.  The 2nd International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” (Özet Bildiri/Poster)(Yayın No:4172130)
  6. YÜKSEL ESRA,TETİK NEDİM,ARSLAN KULCAN ASLI,ÖZİYCİ HATİCE REYHAN (2013). Comparison of antioxidant activity levels of andiz extracts produced by different conditions.  The 2nd International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus (Özet Bildiri/Poster)(Yayın No:4172125)
  7. TETİK NEDİM,YÜKSEL ESRA,ARSLAN KULCAN ASLI,ÖZİYCİ HATİCE REYHAN (2013). Total phenolic contents of carob extracts obtained by different temperature, ultrasonic power, dilution rate and time parameters..  The 2nd International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus (/Poster)(Yayın No:4172105)
  8. TETİK NEDİM,ÖZİYCİ HATİCE REYHAN,TURHAN İRFAN,ARSLAN KULCAN ASLI,KARHAN MUSTAFA (2011). A study for preventing post-bottling haze formation in clarified pomegranate juice by physical treatments.  2011 Effost Annual Conference (Özet Bildiri/Poster)(Yayın No:4172132)
  9. AKKOYUN TUĞBA,ARSLAN KULCAN ASLI,TURHAN İRFAN,KARHAN MUSTAFA (2011).

Immobilization techniques in biotechnology.  European Biotechnology Congress 2011, Current Opinion in Biotechnology (Özet Bildiri/Poster)(Yayın No:4172296)

  1. ARSLAN KULCAN ASLI,ÖZİYCİ HATİCE REYHAN,TURHAN İRFAN,TETİK NEDİM,KARHAN MUSTAFA

(2011).  Pulsed electric fields treatment in fruit juice processing.  International Food Congress Novel Approaches in Food Industry (Tam Metin Bildiri/Poster)(Yayın No:4172060)

  1. ARSLAN KULCAN ASLI,ÖZİYCİ HATİCE REYHAN,KARHAN MUSTAFA (2011). Subcritical water extraction of polyphenols.  International Food Congress Novel Approaches in Food Industry (Tam Metin Bildiri/Poster)(Yayın No:4172064)
  2. ARSLAN KULCAN ASLI,TETİK NEDİM,KARHAN MUSTAFA,TURHAN İRFAN,ÖZİYCİ HATİCE REYHAN

(2010).  Influence of mash processing on total anthocyanin content of red grape juice.  1st International Congress on Food Technology (Özet Bildiri/Poster)(Yayın No:4172299)

  1. HORNYAK LASZLO,ARSLAN KULCAN ASLI,MARKI EDIT,VATAI GYULA (2010). Analysis of different pervaporation membranes for aroma compounds recovery.  5th Membrane Science and Technology Conference (Özet Bildiri/Poster)(Yayın No:4172305)
  2. ARSLAN KULCAN ASLI,KARHAN MUSTAFA,TETİK NEDİM,TURHAN İRFAN,ÖZİYCİ HATİCE REYHAN (2010). Effect of mash heating and enzymatic fermentation on the total phenolic and total anthocyanin contents of grape juice.  The 1st International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” (Tam Metin Bildiri/Poster)(Yayın No:4172066)
  3. Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler:
    1. KARHAN MUSTAFA,ARSLAN KULCAN ASLI,HACIOĞLU AHMET (2016). Keçiboynuzunda D-pinitol varlığı. Gıda, Metabolizma ve Sağlık Kongresi (Özet Bildiri/Poster)(Yayın No:4172321)
    2. ÖZİYCİ HATİCE REYHAN,ARSLAN KULCAN ASLI,TETİK NEDİM,KARHAN MUSTAFA (2015). Horizontal pres kullanılarak üretilen berrak nar suyundaki kimyasal değişimler.  İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi (Özet Bildiri/)(Yayın No:2181190)
    3. ARSLAN KULCAN ASLI,ÖZİYCİ HATİCE REYHAN,KARHAN MUSTAFA (2015). Mayşe ısıtma prosesinin siyah üzüm suyunda trans resveratrol konsantrasyonu üzerine etkisi.  İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi (Özet Bildiri/)(Yayın No:2181483)
    4. KARHAN MUSTAFA,TURHAN İRFAN,TETİK NEDİM,ÖZİYCİ HATİCE REYHAN,ARSLAN KULCAN

ASLI,YATMAZ ERCAN,AKKOYUN TUĞBA,YÜKSEL ESRA (2014).  Akdeniz Bölgesi’nde yükselen bir değer: Keçiboynuzu.  4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4172309)

  1. SARIAYDIN OĞUZHAN,ARSLAN KULCAN ASLI,ÖZİYCİ HATİCE REYHAN,TETİK NEDİM (2014). Ticari andız pekmezlerinde bazı kimyasal özelliklerin belirlenmesi.  Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Tam Metin Bildiri/Poster)(Yayın No:4172312)
  2. ARSLAN KULCAN ASLI,TETİK NEDİM,KARHAN MUSTAFA (2008). Keçiboynuzu zamkı (locust bean gum) yapısı, üretimi ve kullanım alanları..  Bahçe Ürünlerinde IV. Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu (Tam Metin Bildiri/Poster)(Yayın No:4172314)

Üniversite Dışı Deneyim

2008-2010    Sorumlu yönetici          Anadolu Baharat San. ve Tic. Ltd. Şti., Üretim ve kalite sorumlusu, (Diğer)

AYLİN ALANDr. Öğretim Üyesi

Dr. Öğretim Üyesi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili /Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı

Öğretim Üyesi

Özgeçmiş(CV)

+90 242 444 1 264
a.alan@akev.edu.tr

Lisans: Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi, Konaklama İşletmeciliği Öğretmenliği Bölümü, Haziran 2002, Ankara.

Yüksek Lisans: Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Anabilim Dalı, Haziran 2006, Antalya.

Doktora: Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Anabilim Dalı, Temmuz 2011, Antalya.

İş Hayatı

  • Antalya AKEV Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi, 12/04/2017-----
  • Tez-Tur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni ve Servis Atölye Şefliği, 02/09/2012-30/03/2017
  • Emir Murat Özdilek Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni, 2011 Eylül-2012 Eylül
  • Akdeniz Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Araştırma Görevlisi, 2002-2011.
  • Hawk’s Cay Resort and Marina, Florida, ABD, Yiyecek-İçecek ve Önbüro Departmanları, 05/02/04-04/02/05
  • Tayla Otel, Antalya, Yiyecek-İçecek Departmanı, Haziran-Ekim 2000.
  • Falez Hotel, Antalya, Önbüro Departmanı, Haziran-Ekim 1999.
  • Oxford, England, Au-pair, Haziran-Eylül 1998.
  • Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali, Havaş Trafik Memuru, Temmuz-Ekim 1997.

 

ULUSLARARASI HAKEMLİ DERGİLERDE YAYIMLANAN MAKALELER  

  1. AKSU, Akın; AKTAŞ, Aylin

“Job Satisfaction Of Managers In Tourism: Cases In The Antalya Region Of Turkey”, Managerial Auditing Journal, Vol. 20, No.5, 2005

  1. EHTİYAR, Rüya; AKTAŞ, Aylin

“Organisational Trust: The case of the Turkish Tourism Industry”, Estudios y Perspectivas en Turismo, Vol. 15, No. 1, January 2006.

  1. AKTAŞ, Ahmet; AKTAŞ ALAN, Aylin; EKİN, Yakın

“What Are The Effects Of Dyadic Relationsiıps On Organizational Commitment?”, Tourism Analysis, Vol.14, No.1, 2009.

  1. EHTİYAR, Rüya; AKTAŞ ALAN Aylin

“How Personality Dimensions Influences the Behavior of Leaders”, Journal of Tourism, Vol.9, No.2, 2008.

  1. EHTİYAR, Rüya; AKTAŞ ALAN Aylin ve ÖMÜRİŞ Ece

“The Role of Organizational Citizenship Behavior on University Student’s Academic Success”, Tourism and Hospitality Management:An International Journal of Multidisciplinary Research For South-Eastern Europe, 16(1), 2010.

  1. ERDEM, Ferda; ERENDAĞ, Fulya; AKTAŞ ALAN, Aylin; BAŞER, Gözde Gül

“Cultural Dimensions of Academic Organizations:A Pilot Research on Faculties of Economics and Administrative Sciences”, Eurasian Journal of Educational Research, Vol. 11, No.43, 2011.

  1. EHTİYAR, Rüya; ALTINTAŞ, Volkan; AKTAŞ ALAN, Aylin; ÖREN, Seher

“The Recent Changes In Place Formation and The Traditional City Identity of Antalya”, TOURISMOS:An International Multidisciplinary Journal of Tourism, Vol.7, No.2, 2012.

ULUSLARARASI BİLİMSEL TOPLANTILARDA SUNULAN VE BİLDİRİ KİTABINDA BASILAN BİLDİRİLER

  1. AKTAŞ, Ahmet; AKTAŞ Aylin

“The Turkish Tourism Education At University Level: An Example Of Akdeniz University School Of  Tourism and Hotel Management”, International Scientific Conference: Educating from Tomorrow’s Tourism, Ohrid, former Yugoslav Republic of Macedonia, 10-12 Ekim 2003.

 

  1. AKTAŞ, Aylin; ÖMÜRİŞ, Ece; EKİN, Yakın

“Examination of Doctoral Education in National Context”, New Perspectives and Values in World Tourism and Tourism Management in the Future, Turk-Kazakh International Tourism Conference, 20-26 November, Alanya Turkey, 2006.

 

  1. ÖREN, Erdinç; AKTAŞ, Aylin; DEMİREL UTKU, Burcu

“An Emprical Research Determining the Managerial Stress Sources of Directors of Higher Education Establishments”, New Perspectives and Values in World Tourism and Tourism Management in the Future, Turk-Kazakh International Tourism Conference, 20-26 November, Alanya Turkey,2006.

  1. EHTİYAR, Rüya; AKTAŞ ALAN, Aylin

“How Personality Dimensions Influence The Behaviour Of Leaders?”, The 9th International Joint World Cultural Tourism Conference, Korea, November 2008.

  1. EHTİYAR, Rüya; ÖMÜRİŞ, Ece; AKTAŞ ALAN, Aylin

“A Research Towards Measuring The Relation Between Employees’ Commitment To The Organization, Superiors And Coworkers”, The 11th International Joint World Cultural Tourism Conference, Hangzhou/China, 12-14 November, 2010.

  1. AKTAŞ ALAN, Aylin; ÖMÜRİŞ, Ece; EHTİYAR, Rüya; GÜZELLER, Cem O.

“Validation of a Turkish Language Version of the Resistance to Change Scale”, The 2th International Conference on Economics and Social Sciences, Bangkok, Thailand, 01-02 February, 2014.

 

  1. AKTAŞ ALAN, A. ve ÇETİN, A.

“Tourism Education of Turkey in 21st Century Problems and Solutions”. 1st International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences, Üsküp, Makedonya, 1-5 November, 2017.

  1. ÖMÜRİŞ, E., EHTİYAR, V.R., ve AKTAŞ ALAN, A.

“Mediation Effect of Psychological Well Being Between Percevied Organizational Climate and Academic Success:A Study on University Students”. 1st  Dusit Gracious Hospitality and Tourism International Conference, Bangkok, Thailand, 29 Nov-1 Dec.,2017.

ULUSAL BİLİMSEL TOPLANTILARDA SUNULAN VE BİLDİRİ KİTABINDA BASILAN BİLDİRİLER

 

  1. AKTAŞ Aylin, ÖREN Erdinç

“Batı Akdeniz Bölgesi Kapsamında Sürdürülebilir Turizm”, Turizm ve Mimarlık Sempozyumu, Antalya, 28-29 Nisan 2006.

  1. AKTAŞ ALAN, Aylin

“Türk ve Amerikalı Otel Yöneticilerinin Mesleki Kişilik Özelliklerinin Karşılaştırılması”, 3. Ulusal Eğirdir Turizm Sempozyumu, Eğirdir-Isparta, 17-19 Ekim 2008.

  1. AKTAŞ ALAN, Aylin

“Farklı Kültürlerdeki Yöneticilerin Kişilik Özelliklerine Dayanarak Liderlik Anlayışlarının Belirlenmesi:Türk ve Amerikan Otel Yöneticilerinin Karşılaştırmalı Analizi”, IV. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, 23-27 Nisan, 2008, Antalya, Belek.

  1. AKTAŞ ALAN Aylin, TARCAN İÇİGEN Ebru

“Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Çalışan Mutfak Personelinin İş Doyumu ve Mesleki Tükenmişlik Düzeylerinin İncelenmesi”, 2.Ulusal Gastronomi Sempozyumu ve Sanatsal Etkinlikler, Antalya, 10-11 Nisan 2008.

 

  1. AKTAŞ ALAN Aylin ve TARCAN İÇİGEN Ebru

“Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Çalışan Mutfak Personelinin İş Doyumu, Yaşam Doyumu ve Mesleki Tükenmişlik Düzeylerinin İncelenmesi”, 10.Ulusal Turizm Kongresi, 21-24 Ekim 2009, Mersin.

  1. EHTİYAR Rüya, ÖMÜRİŞ Ece, AKTAŞ ALAN Aylin

“Algılanan Stresin İşten Ayrılma Niyeti Üzerine Etkisi: Seyahat Acentası Örneği”, 1.Turizmde İnsan Kaynakları Gelişimi Sempozyumu, Antalya, 9-11 Nisan 2010:30-42. 

  1. AKTAŞ ALAN Aylin, EHTİYAR Rüya, ÖMÜRİŞ Ece

“Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Hırsızlık Sorunsalı: Antalya-Kundu Örneği”, 11. Ulusal Turizm Kongresi, 2-5 Aralık 2010, Kuşadası/Aydın.

ULUSAL HAKEMLİ DERGİLERDE YAYIMLANAN MAKALELER

  1. ÖZDEMİR, Bahattin; AKTAŞ, Aylin; ALTINTAŞ, Volkan

“Turizm ve Otelcilik Eğitimi Görmekte Olan Lisans Düzeyindeki Öğrencilerin Otel İşletmelerinin Yiyecek İçecek Bölümüne Yönelik Tutumları”, Anatolia Dergisi,Cilt 16,Sayı:1, Bahar 2005. 

  1. ÖZDEVECİOĞLU, Mahmut; AKTAŞ, Aylin

“Kariyer Bağlılığı, Mesleki Bağlılık ve Örgütsel Bağlılığın Yaşam Tatmini Üzerindeki Etkisi: İş-Aile Çatışmasının Rolü“, Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, Sayı 28, Ocak-Haziran 2007: 1-20

 

GAYE KIZILCALIOĞLUARŞ. GÖR.
ÖZGÜN ÜNVERŞef Öğretim Görevlisi
ÖNDER M. ÖZDEMDr. Öğretim Üyesi
TOLGA ERKANDr. Öğretim Üyesi
BAHAR MURATOĞLU PEHLİVANDr. Öğretim Üyesi
GÜLCE DÖLKELEŞARŞ. GÖR.