Antalya AKEV Üniversitesi, 2017

Sanatın Tarihsel Serüvenine Yolculuk

13.11.2017

Üniversitemiz Sanat ve Tasarım Fakültesi öğrencileri Antalya Müzesini gezdiler. Üniversitenin Radyo, Televizyon Sinema ve Mimari Restorasyon Bölümlerinin katıldığı müze gezisinde öğrencilerimiz, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarılan ancak yakın zamanda ülkemize getirilerek Antalya Müzesinde sergilenen Herakles Lahidine ve yine aynı şekilde müzeye kazandırılan Yorgun Herakles Heykeline büyük ilgi gösterdiler.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanımız Yrd.Doç.Dr. Ali Emre Bilis;

"Öğrencilerimizin sanatsal bakış açılarını geliştirmeleri ve sanat duyarlılıklarını artırmaları açısından böyle geziler çok önemli. Yedinci sanat olan sinemayı daha iyi anlama yolunda sanatın tarihsel serüvenini aktaran müzelerimizin büyük bir önemi bulunmaktadır. Herakles Lahidi örneğinde olduğu gibi yasa dışı şekilde yurt dışına çıkarılan eserlerimizin geri kazanıldığını görmek ve onlara hak ettikleri değer vermek bizi heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor."

Mimari Restorasyon Bölümü Öğretim Görevlisi Halil Mert Erdoğan;

“Anadolu kültürüne ait yaklaşık altı yüz bin yıllık bir yolculuk yapmış olduk. Vatanından yasadışı yollarla kopartılan eserlerimizin yeniden kazanılması ve kendi vatanında sergileniyor olması hem öğrencilerimiz hem de tüm yurttaşlarımız için çok önemli bir koruma kültürü dersi niteliği taşımakta. Tüm öğrencilerimizle birlikte Anadolu kültürüne sahip çıkma zorunluluğumuzu bir kere daha anlamış olduk.”

Img

Yükleniyor