loader
title_img

EK DERS SINAV DUYURUSU

Sevgili Öğrencilerimiz,

Azami süresini dolduran öğrencilerimiz için yapılacak olan 2021-2022 Bahar Dönemi Ek Ders Sınavları 20-22 Haziran 2022 tarihlerinde yapılacaktır. Bu durumda olan öğrencilerimizin 15 Haziran 2022 saat 17:00 ye kadar  oidb@akev.edu.tr adresine ekte bulunan başvuru formunu göndermeleri gerekmektedir. Ders başına ücret KDV Dahil 1.100 TL 'dir.

Ek ders sınavı başvuru dilekçesi için TIKLAYINIZ.

Ek Sınav Hakkı nedir?

Yükseköğretim Kanunu’nun 44.Maddesinin (c) bendine göre öğrenciler, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl içinde tamamlamak zorundadırlar.

Ancak bu süreler sonunda kayıtlı olduğu öğretim kurumundan mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir. Bu sınavlar sonunda başarısız ders sayısını beş derse indirenlere bu beş ders için üç yarıyıl, ek sınavları almadan beş derse kadar başarısız olan öğrencilere dört; bir dersten başarısız olanlara ise öğrencilik hakkından yararlanmaksızın sınırsız, başarısız oldukları dersin sınavlarına girme hakkı tanınır.