AKEVUZEM (UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ) 2019-2020 Bahar Dönemi Vize Sınavı Kuralları

DEĞERLİ ÖĞRENCİLER;

1) Sınav sistemine Öğrenci Paneli üzerinden giriş yaptığınız için kişisel kimliğiniz sistem tarafından onaylanır  ve görüntülü bağlantı ile gözetmenler tarafından da kimliğiniz tespit altına alınır.

2) Sınav esnasında sistem tarafından sınav kaydı alınmaz. Gözetmenler tarafından verilecek karar nihai olarak geçerli olacaktır.

3) Sınava başlamadan önce takip sekmesinden Sesli ve Görüntülü katılımı seçiniz.

4) Sınav sistemi kullanıcı ve sınav bazında seçmiş olduğunuz şıkları sisteme anında iletilerek kayıt altına alınır. Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda Öğrenci Panelinden tekrar girdiğinizde kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

5) Eğitmen sınavı sistem üzerinden başlatmadığı sürece sistem tarafından soruları göremezsiniz. Eğitmen tarafından sınav sonlandırıldıktan sonra da soruları göremezsiniz.

6) Sınav süresi sınavı cevaplama konusunda yeterli ve en düşük süre verildiği için sınav sorularınızı cevaplamaya konsantre olunuz.

7) Sınav soruların yerleri ve sınav şıkları sistem tarafından otomatik olarak değiştirerek her kullanıcı için aynı soru ve cevaplardan farklı sınavlar oluşturmaktadır. Diğer kullanıcıların soru ve cevap şıkları birbirlerinden farklıdır sınav sorularınızı cevaplamaya konsantre olunuz.

8) Tarayıcı ile açmış olduğunuz sekmeniz sistemimiz tarafından tarayıcıyla iletişim kurularak "aktif ya da pasif"  olduğunu öğrenebiliyoruz. Bu nedenle sınav esnasında sekmenin pasif hale getirilmesi veya başka bir sekme açılması halinde sistem sınav  gözetmenine bu durumu uyarı  olarak gönderecektir.

9) Sınava giren öğrenci sesli olarak bağlandığı için sınav esnasında gürültü yaparak diğer kullanıcıların dikkatini dağıtmamaya özen gösteriniz. Sınav esnasında diğer kullanıcılar tarafından yapılacak seslerden etkilenmemek için sesi normal seviyenin altında bir seviyeye getiriniz.

10) Sınav esnasında görüntülü olarak bağlandığınız için gözetmenler tarafından görüntüleriniz takip edileceği  için sınav sorularınızı cevaplamaya konsantre olunuz.

11) Sınav esnasında karşılaşacağınız sorunlar karşısında Gözetmenler ve sonradan kurulacak olan kurullar tarafından karar verilecektir. Kullanıcıların sistem üzerinden verdiği cevaplar sistem tarafından dakika ve saniye olarak kayıt edilir. Yapılacak olan itirazlarda sistem  kayıtları geçerli sayılır.

12) Sınav süresi içinde cevaplanan soruya tekrar geri dönüş olmayacaktır.