Üstün yetenekli çocuklar AKEV’de buluşuyor.

18 – 23 Kasım tarihleri arasında UYCEP ve AKEV Üniversitesi işbirliği ile “Antalya Kasım Tatili Kampı” programı düzenlenecek. AKEV Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan etkinlikler kapsamında üstün yetenekliler eğitimi alanında çalışan akademisyenler başta olmak üzere, üstün bilim uzmanları ve eğitmenlerden oluşan ekip tarafından üstün yetenek ve parlak zihin düzeyindeki öğrencilere yönelik çeşitli dersler verilecek. Tekno IT, Doğa ve Evrene Dair, Fen’in Eğlenceli Dünyası, Sayıların Gücü, Sanatta Yansımalar, Çocukla Felsefe gibi farklı yetenek alanlarını kapsayan dersler ile çocukların gelişimine katkı sağlanacak olan programda sosyal öğrenme ortamları oluşturmak adına antik kent gezisi, at çiftliği gezisi, spor müsabakaları ve drone gösterileri gibi çeşitli etkinlikler de gerçekleştirilecek.

ÖZEL ÇOCUKLAR AKEV ÜNİVERSİTESİ’NDE

İçerikleri, Henderson State Üniversitesi uygulamaları ve daha önceden UYCEP tarafından organize edilmiş kamp programları göz önüne alınarak oluşturulan programda daha öncesinde Kütahya, Gaziantep, İstanbul gibi şehirlerde üstün yetenekli bireylerle bir araya gelen ekip, bu kez de Antalya’da AKEV Üniversitesi’nin ev sahipliğinde özel çocukları ağırlayacak.

DÜNYANIN KADERİNİ DEĞİŞTİRİYORLAR

Sadece Türkiye’nin değil dünyanın kaderini değiştirecek projelere imza atan üstün yetenekli bireylerin ülkemize ve dünyaya kazandırdığı projelerden bazıları şu şekilde; “Yeraltındaki mayınları bulan drone, sigara izmaritinden yakıt üretimi, lavabodaki yağ atıklarının kanalizasyona karışmasını engelleyen sistem, uzay keşif araç geliştirmeleri, mikro yazılım”

18 – 23 KASIM TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENECEK

Üstün yetenekli bireylerin erken yaşta tanılanıp, desteklenmesini görev edinen AKEV Üniversitesi’nin bu doğrultuda yürüttüğü çalışmalardan birini oluşturan ‘Antalya Kasım Tatili Kampı’ 18 Kasım Pazartesi günü yapılacak olan açılış semineri ile başlayarak 23 Kasım tarihine kadar devam edecek.

İçerik akdenizdeyeniyuzyil.net adresinden alınmıştır.